Pocok Tox új készlet

Dátum: 2021-03-12 10:30

A telefonokból és a honlapunk megnőtt látogatottságából a Pocok Tox iránti fokozott érdeklődés érződik, mint a jelenleg egyedüli szántóföldi rágcsálóirtó készítményre (Az Arvalinnak is van engedélye, de jelenleg az sem elérhető).

A Pocok Tox gyártása is az utóbbi hónapokban szünetelt, mert nem volt a gyártáshoz szükséges hatóanyag. A mezei pockok pedig örültek és szaporodtak. Egyes táblákon a kártételük drasztikus mértéket öltött, hatalmas több szobányi területeket rágott ki.

A jó hír az, hogy várhatóan március 22-től újra elérhető lesz a Pocok Tox, melynek szükséghelyzeti engedélye 2021 május 3-ig meg lett hosszabbítva. A hatóanyag szállítmányozója azt jelezte, hogy a gyártótól felvette a hatóanyagot és várhatóan 2021 március 17-én érkezik telepünkre.

A beérkezést követően laboratóriumi ellenőrzés után kezdődhet meg a gyártás, így ha minden jól megy, akkor március 22-től vehetőek át az első tételek, s a beérkezett rendelések sorrendjében történik a kiszolgálás. Március végéig az eddigi rendeléseket ki tudjuk elégíteni.

S akkor jön a rossz hír. Az alapanyag ára az utolsó beszerzés óta a legolcsóbb beszerzési helyen is több mint 80%-ot emelkedett. A kukorica ára is jelentősen emelkedett az utóbbi pár hónapban, s a HUF/EUR árfolyam sem kedvez az importnak. A három tényező együttes hatása a termék drasztikus áremelését erősítette.

Az aktuális árról és elérhető készletről kérem telefonon érdeklődjön a +36 70 978 6127-es telefonon, de ha kérhetem akkor csak március 18-tól, mert addig újabb érdemi információval nem tudunk szolgálni.

Tisztelettel: Knipf Róbert
növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási mérnök

Az engedély és adatlap az alábbi linkeken érhető el.

engedélyokirat 6300/312-2/2021. NÉBIH

adatlap