Téli sarjadék hagyma

Téli sarjadék hagyma

Zöldhagymaként termesztjük, mert nem képez megvastagodó fejet. Jellemző korai szabadföldi termesztése mellet hajtatásban is megtalálható. A zöldhagymához hasonló ízű és megjelenésű téli sarjadékhagyma korábbi, magas C-vitamin tartalmú, kellemes ízű. Azt olvashatjuk róla, hogy segít megelőzni a szívinfarktust és az agyvérzést, tehát érrendszerre gyakorolt hatása jó.

Kézimunka igényes, általában korai, és hidegen hajtatott növény. Termőterülete nem nagy de a korai vitaminforrások között folyamatosan megtalálható zöldségről van szó.

Évelő növény, melyet akár 6-10 évig is egy helyen nevelhetünk. Árutermelésben azonban csak 2-3 évig tartjuk egy helyen termelésben. Hajtatásra is alkalmas és az áruellátása meghosszabbítható.

Tápanyagellátás általános szempontjai

Hidegtűrő, korai termesztésre kiváló növény, de megfelelő sarjadás és ennek megfelelő termésmennyiség csak jó tápanyagellátás esetén várható. Tápanyag igénye nem kiemelkedő, a vöröshagymáéhoz hasonlítható. A termesztéstechnológiának megfelelő alaptrágyázással és megosztott fejtrágyázással kivitelezhető a komplett tápanyagellátása.

Növényvédelem általános szempontjai

Feltöltés alatt!