Mórafert 18-6-5+4MgO

Összetétel

Nitrogén (N)18%
Nitrát (NO3)4,7%
Ammónium (NH4)13,3%
Foszfor (P2O5)6%
Kálium-oxid (K2O)5%
Magnézium-oxid (MgO)4%
Kén (SO3)20%

Besorolás

Kijuttatási időszaka
  • Tavaszi alaptrágya
  • Fejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Mórafert 18-6-5 egy nitrogéntúlsúlyos komplex fejtrágya, mely melegen granulált és klórmentes. Oldódása azonnali és folyamatos. Elsősorban az intenzív növekedés nitrogénigényének komplett kielégítésére javasolt. Kiemelt előnye a mono nitrogén fejtrágyázással, hogy a vegetatív túlsúly ezzel a kezeléssel az oldódási sajátosságai, valamint komplett összetétele miatt biztonságosan elkerülhető.

Fejtrágyázás

Magas nitrogén arányával az intenzív növekedés alatti növekedést serkentő 100-300 kg/ha egyszeri adagú fejtrágyázásra javasoljuk. A tápanyag program függvényében kötöttebb talajon egy nagyobb, homoktalajon több kisebb adagban kijuttatva A gyökeresedés utáni intenzív növekedés tápelem igényét kedvező arányban pótolja,

Kiemelt növények: a nitrogén igényes, intenzív termesztésű növények, mint fehér paprika, levélzöldségek, saláta, káposztafélék, uborka folyamatos tápanyag ellátására 150-200 kg/ha ismételt kezelésekkel. Szabadföldi és hajtatott zöldségek, ültetvények, dísznövényekben biztonságos nitrogénpótlója.

Mórafert 18-6-5+4MgO

Mórafert család

A Mórafert családot melegen granulált klórmentes, vagy csökkentett klórtartalmú, többségében mikroelemes NPK komplexek jellemzik. Korábban Rosafert néven  forgalomban volt műtrágyák neve változott meg, teljesen azonos termékekről van szó.

A gyártástechnológiának köszönhetően oldódásuk a talajban gyorsan megkezdődik de folyamatos és egyenletes. Ezért feltöltő, alap, starter és fejtrágyázásra egyaránt alkalmasak. Tehát különböző, a kezelés céljának megfelelő mennyiségű és mélységű bedolgozással   ősszel, tavasszal és a tenyészidőben is kijuttathatók.

Adagjuk alkalmazási céltól függően 100-800 (1200) kg/ha lehet és feltöltő trágyaként 30-70 cm, alaptrágyaként 30-45, indító starter trágyaként 15-20 cm, és közvetlen starterként, akár vetéssel egy menetben is, 5-10 cm bedolgozással juttatandók ki.