Mórafert 4-14-22

Összetétel

Nitrogén (N)4%
Nitrát (NO3)1,5%
Ammónium (NH4)2,5%
Foszfor (P2O5)14%
Kálium-oxid (K2O)22%
Kén (SO3)28%

Besorolás

Kijuttatási időszaka
  • Őszi alaptrágya
  • Tavaszi alaptrágya
  • Fejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Tartalék tápanyag

A Mórafert 4-14-22 NPK komplex egy klasszikus alaptrágya összetételű műtrágya. Melegen granulált, klórmentes kertészeti műtrágya a káliumigényes növényekre. Szabadföldön és hajtatásban egyaránt használható alap és indító trágyázásra is szerves trágyázott területen.

Alaptrágyázás

Káliumigényes, klórérzékeny növények szerves trágyázott területen történő tápanyag kiegészítésére. Szántóföldi kultúrák alap és indító trágyázására, illetve telepítések kálium és foszfor feltöltő alaptrágyázására 400-800 kg/ha.

Kiemelt növények: elsősorban gyümölcs, szőlő, faiskola, burgonya, dohány, dinnye, paradicsom, valamint ültetvény telepítések.

Indító trágyázás

Magas és jól oldódó foszfor tartalma miatt vetés, ültetés előtti közép mély bedolgozással, 200-300 kg/ha adaggal indító trágyázásra is alkalmas elsősorban tápoldatos intenzív termesztésben ahol a többi tápelem folyamatos pótlása megoldott.

Kiemelt növények: az alaptrágyázásnál felsorolt káliumigényes kultúrák.

Mórafert 4-14-22

Mórafert család

A Mórafert családot melegen granulált klórmentes, vagy csökkentett klórtartalmú, többségében mikroelemes NPK komplexek jellemzik. Korábban Rosafert néven  forgalomban volt műtrágyák neve változott meg, teljesen azonos termékekről van szó.

A gyártástechnológiának köszönhetően oldódásuk a talajban gyorsan megkezdődik de folyamatos és egyenletes. Ezért feltöltő, alap, starter és fejtrágyázásra egyaránt alkalmasak. Tehát különböző, a kezelés céljának megfelelő mennyiségű és mélységű bedolgozással   ősszel, tavasszal és a tenyészidőben is kijuttathatók.

Adagjuk alkalmazási céltól függően 100-800 (1200) kg/ha lehet és feltöltő trágyaként 30-70 cm, alaptrágyaként 30-45, indító starter trágyaként 15-20 cm, és közvetlen starterként, akár vetéssel egy menetben is, 5-10 cm bedolgozással juttatandók ki.