Smaragd Extra Kalászos Őszi

Összetétel

Nitrogén (N)9,4%
Ammónium (NH4)2,3%
Karbamid-nitrogén (UN)7,1%
Foszfor (P2O5)20,2%
Magnézium-oxid (MgO)3,3%
Kén (SO3)7,2%
Vas (Fe)4600ppm
Cink (Zn)2500ppm
Réz (Cu)2500ppm
Bór (B)3000ppm

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Gyökeresedés serkentő
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése

A Smaragd Extra Kalászos Őszi a gabonafélék gyorsabb megerősödését, ezzel télállóságának javítását is szolgáló lombtrágya. Összetétele a gyökeresedést magas foszfor tartalmával és élettani hatásával is serkenti, az állomány fejlődése kiegyensúlyozottabb. A növekedést a nitrogén, magnézium, kén együttes hatása serkenti a fotoszintézis aktivitásán keresztül. Réz tartalma élettani folyamatokhoz szükséges a jellemzően alacsony talaj ellátottság miatt.

Felhasználása jellemzően 3-4 l/ha adaggal történjen akár az őszi növényvédelmi kezeléssel egy menetben is. A lémennyiség legalább 250-300 l/ha legyen. Keverhetősége kiváló, de új növényvédő szerrel minden esetben célszerű keverési próbát végezni. A kezeléseket az első éjszakai fagyok előfordulásáig végezhetjük.

Smaragd Extra Kalászos Őszi
Móraagro Kft

Smaragd Extra család

A magas foszfor hatóanyagot tartalmazó biológiailag aktív Smaragd Extra  lombtrágya termékek (korábban Fosfitex névvel) rendkívül gyors hatásúak. Különböző összetételüknek megfelelően starter jellegű, kötődést javító, kalcium kiegészítő, növekedést serkentő és általános hatású tápelem összeállításban találhatók meg kínálatunkban.

 A  Smaragd Extra kezelés a szinergista tápelem hatással, az élettani serkentéssel, az ellenálló képesség általános javításával együtt számos olyan hatást fejt ki ami tápanyag ellátási és egyéb termesztési szempontból kiemelten fontos. A  lombtrágya nagyon gyors felvétele, a tápelemek növényben történő szállításának sebessége, egyéb növényvédő szerek védő, megelőző hatásának erősítése együtt jelentkezik.

A  Smaragd Extra kezelések az ellenálló képesség javítása, az általános kondíció növelése miatt fontos elemei, kiegészítői a komplett tápanyag ellátási programoknak. Így az egyéb tápelemek függvényében gyökérképződés serkentésére, regenerálására, kötődés javítására, növekedés serkentésére, kalcium kiegészítése alkalmas összetételek illeszthetők a komplett tápanyagellátásba.