Smaragd Extra Kalászos Tavaszi

Összetétel

Nitrogén (N)16,3%
Ammónium (NH4)3,2%
Karbamid-nitrogén (UN)13,1%
Foszfor (P2O5)9%
Magnézium-oxid (MgO)2,6%
Kén (SO3)8%
Cink (Zn)2500ppm
Réz (Cu)2500ppm
Bór (B)3000ppm

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Smaragd Extra Kalászos Tavaszi lombtrágya a tavaszi növekedés és fejlődésre tervezett összetétellel segíti az állományt. Magas foszfor tartalom a gyökeresedést, a bórral együtt a virágképződést serkenti. A szintén magas nitrogén és foszfor tartalma a magnéziummal és kénnel a fotoszintézist, a növekedést serkenti. A kén és réz kiegészítés a sikér tartalmat növeli, tehát közvetlenül minőségjavító hatású.

A növényvédelemmel egy menetben is kijuttatható 3-4 l/ha adaggal. A kijuttatást 300 l/ha körüli lé mennyiséggel célszerű elvégezni a jobb hatékonyság érdekében az éjszakai fagyok elmúltával. A Smaragd Extra Kalászos Tavaszi lombtrágya a növények ellenálló képességének javításával kettős hatást fejt ki. Élettani aktivitása különösen a kedvezőtlen időjárási szakaszokban jelentős stressz csökkentő.

Smaragd Extra Kalászos Tavaszi
Móraagro Kft

Smaragd Extra család

A magas foszfor hatóanyagot tartalmazó biológiailag aktív Smaragd Extra  lombtrágya termékek (korábban Fosfitex névvel) rendkívül gyors hatásúak. Különböző összetételüknek megfelelően starter jellegű, kötődést javító, kalcium kiegészítő, növekedést serkentő és általános hatású tápelem összeállításban találhatók meg kínálatunkban.

 A  Smaragd Extra kezelés a szinergista tápelem hatással, az élettani serkentéssel, az ellenálló képesség általános javításával együtt számos olyan hatást fejt ki ami tápanyag ellátási és egyéb termesztési szempontból kiemelten fontos. A  lombtrágya nagyon gyors felvétele, a tápelemek növényben történő szállításának sebessége, egyéb növényvédő szerek védő, megelőző hatásának erősítése együtt jelentkezik.

A  Smaragd Extra kezelések az ellenálló képesség javítása, az általános kondíció növelése miatt fontos elemei, kiegészítői a komplett tápanyag ellátási programoknak. Így az egyéb tápelemek függvényében gyökérképződés serkentésére, regenerálására, kötődés javítására, növekedés serkentésére, kalcium kiegészítése alkalmas összetételek illeszthetők a komplett tápanyagellátásba.