Smaragd Extra Zn/Mn

Összetétel

Nitrogén (N)6%
Foszfor (P2O5)15%
Mangán (Mn-EDTA)30000ppm
Cink (Zn-EDTA)50000ppm

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Gyökeresedés serkentő
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Fosfitex Zn/Mn egy biológiailag aktív összetételű starter jellegű oldat lombtrágya, melynek foszfor hatóanyaga a mikroelemekkel az ellenálló képességre, a növény élettani folyamataira serkentő hatású. Emelt foszfor, magas cink és mangán tartalmával együtt az osztódó szövetekre gyakorolt serkentő hatása a gyökérképződésre, a gyökér regenerálódásra kiváló hatású.  Ezért kiemelten a gyökérképződés serkentésére, gyökérvesztés utáni regenerálásra javasoljuk. Javítja az elágazódások képződését, így a növény felépítését erősíti.

Lombtrágyázás

Az ellenálló képesség javítása mellett az intenzív gyökér és hajtásnövekedés serkentésére,  valamint a kondíció javítására javasolt a tenyészidő első felében. A gyökérzet sérülések, fagyás, víznyomás, perzselés utáni regenerálódására kiemelten jó hatással van. Magas foszfor, cink és mangán tartalma a sejtosztódásnál aktivizál, így a hajtásképződésnél, a cinkhiány megelőzésénél is igen hatékony készítmény. A fejlődésben a gyökér és hajtások gazdagabb elágazásaival igen széles körű pozitív hatást produkál.

Kiemelt növények: minden kertészeti és szántóföldi növényben egyetemesen bizonyított, hatásos és javasolt. Zöldségfélék között az általános starter hatás mellet a korai hűvös, csapadékos időbeni gyökérvédelemben és a dinnye, uborka stresszes szik alatti szár elhalása ellen nyújt kiemelkedő védelmet.

Szántóföldön a repce és kalászosok őszi gyökeresedést és téltűrést segítő kezelései mellett a kalászosok téli, kora tavaszi gyökérvesztésének regenerálásánál tapasztaltuk a legjelentősebb gazdasági eredményt.

Tápoldatozás

A gyökérvesztés utáni regenerálódás gyorsítására közvetlenül a gyökerekhez adagolva 6-10 l/ha mennyiséggel. Javasolt a gyökeresedés serkentésére faiskolában, a virágzás , termésképződés serkentésére szamócában az 10-15 l/ha mennyiséggel egy alkalommal.

 

 

Smaragd Extra Zn/Mn
Móraagro Kft

Csudakert műtrágya család

A lakó és munkahelyi környezetünket meghatározó kertek, parkok, virágágyások, pázsitok ellátását szolgáló tápanyagok.

Praktikus kis kiszerelésben szerezhetők be a professzionális tápanyagellátás termékei a hobbi területre is, biztonságos felhasználással, garantáltan jó hatással, eredményekkel. A különböző kezelési lehetőségekkel csupán egy kis odafigyeléssel minden felkészültség nélkül sikeres lehet a növények gazdája. Lehetővé teszik hogy a törődés meg is látsszon a környezetünkön!

Smaragd Extra család

A magas foszfor hatóanyagot tartalmazó biológiailag aktív Smaragd Extra  lombtrágya termékek (korábban Fosfitex névvel) rendkívül gyors hatásúak. Különböző összetételüknek megfelelően starter jellegű, kötődést javító, kalcium kiegészítő, növekedést serkentő és általános hatású tápelem összeállításban találhatók meg kínálatunkban.

 A  Smaragd Extra kezelés a szinergista tápelem hatással, az élettani serkentéssel, az ellenálló képesség általános javításával együtt számos olyan hatást fejt ki ami tápanyag ellátási és egyéb termesztési szempontból kiemelten fontos. A  lombtrágya nagyon gyors felvétele, a tápelemek növényben történő szállításának sebessége, egyéb növényvédő szerek védő, megelőző hatásának erősítése együtt jelentkezik.

A  Smaragd Extra kezelések az ellenálló képesség javítása, az általános kondíció növelése miatt fontos elemei, kiegészítői a komplett tápanyag ellátási programoknak. Így az egyéb tápelemek függvényében gyökérképződés serkentésére, regenerálására, kötődés javítására, növekedés serkentésére, kalcium kiegészítése alkalmas összetételek illeszthetők a komplett tápanyagellátásba.