Smaragd TNT Mg Mikro

Összetétel

Nitrogén (N)21,5%
Karbamid-nitrogén (UN)21,5%
Magnézium-oxid (MgO)3,3%
Kén (SO3)6,4%
Vas (Fe-EDTA)230ppm
Mangán (Mn-EDTA)120ppm
Cink (Zn-EDTA)30ppm
Réz (Cu-EDTA)20ppm
Bór (B)60ppm

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Smaragd TNT Mg Mikro egy gazdag hatóanyag tartalmú teljes mikroelem soros folyékony tartós nitrogén műtrágya. Karbamid nitrogén hatóanyagának nagyobb része csak lassan és folyamatosan aktivizálódik, ezzel tartós hatásású és a nitrogén kezelési sokkot kizárja s legnagyobb dózisnál is. Minden szántóföldi és kertészeti kultúrában a növekedés komplett serkentésére magnézium és teljes mikroelem sorral. Tartós hatása 3-4 hétre folyamatosan látja el nitrogénnel a kezelt kultúrát.

Nagyobb dózissal kijuttatható mint a hagyományos nitrogén lombtrágyák, így a fejtrágyázás is kockázat mentesen kiváltható a lombtrágyás kezeléssel. A nitrogén lombtrágya kezelések száma jelentősen csökkenthető még a nitrogén igényes kultúrákban is.

Smaragd TNT Mg Mikro
Móraagro Kft

Smaragd TNT, tartós nitrogén lombtrágyák

A Smaragd TNT műtrágya család tagjai tartós hatású nitrogén lombtrágyák minden termesztett kertészeti és szántóföldi kultúrában. A lassított feltáródású nitrogén hatóanyag karbamid és karbamid-formaldehid, mely egyéb tápelemek kiegészítésével speciális, célirányos kezelésekre készül. Hatásuk hosszúsága 3-4 hét folyamatos nitrogén szolgáltatást jelent. Lombon nagyon gyorsan felvehető formával gyors és tartós nitrogén ellátást tesznek lehetővé nitrogén sokk kialakulásának kockázata nélkül. A Smaragd TNT kezelés azt jelenti, hogy a ritkább növényvédelmi kezeléseknél is hatékonyan megoldható a nitrogén kiegészítés és egy kezeléssel több, legalább kettő-háromnak a hatását kapjuk.

A karbamid hatóanyag specialitása, hogy igen magas, 5 %-os töménységben sem perzsel, ezért jelentős mennyiségű nitrogén kijuttatható kockázat nélkül egyéb lombtrágyákkal ellentétben.

Smaragd TNT Mg Mikro: magnéziummal és mikroelemekkel dúsított növekedést serkentő formula, mely  intenzív hajtás és termés  növekedés alatti összetett lombtrágyás ellátásra alkalmas 11 tápelemmel.

Smaragd TNT Mikro: teljes mikroelem sorral dúsított növekedést serkentő forma a mikroelem hiányok általános megelőzésére elsősorban az intenzív növekedés kezdeti időszakától.

Smaragd TNT Mg: magnéziummal, kénnel dúsított összetétel a fotoszintézis, kiemelten és közvetlenül a növekedés serkentésére, a növények sárgulásának megelőzésére és sárgulás kezelésére az intenzív hajtás és termés növekedés időszakában.