Smaragd TNT Mg

Összetétel

Nitrogén (N)21,5%
Karbamid-nitrogén (UN)21,5%
Magnézium-oxid (MgO)3,3%
Magnézium kelátbannem
Kén (SO3)6,4%

Besorolás

Színezöld
Eltarthatóság3
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Smaragd TNT Mg egy tartós hatású magnéziumos nitrogén oldattrágya. Perzselésmentes karbamid nitrogén hatóanyagának nagyobb része tartós hatású, lassan aktivizálódó és folyamatos ellátást biztosít és a legmagasabb dózisnál is kizárja a nitrogén sokk kialakulását. Minden növény növekedésének serkentésére, sárgulás megelőzésére és kezelésére alkalmas az intenzív növekedési fázisban. A gyümölcsök őszi nitrogén lombtrágyázására is javasolt különösen az erős terhelésű években.

A tartós hatást speciális nitrogén forma, a karbamid-formaldehid biztosítja, melyet magnézium és kén egészít ki. Jól keverhető, perzselési veszély nélkül a szokásosnál sokkal nagyobb töménységgel is kijuttatható lombtrágya.

Lombtrágyázás

Új lehetőség a nitrogén lombtrágyázásban a tartós, 3-4 hetes hatással, nagyobb nitrogén adag is kockázat nélkül kijuttatható. A karbamid, illetve annak a speciális formája, a karbamid-formaldehid perzselési kockázat nélkül hosszú, tartós hatást biztosít. Akár 5 % töménységgel is felhasználható a  növényvédelemmel egy menetben.

A kertészetekben 10-15 l/ha adaggal javasolt Smaragd TNT Mg magnéziumos tartós nitrogén kezelés. Szántóföldön a dózis 15-30 l/ha is lehet, ami nagyban megkönnyíti a nitrogén ellátás kiegészítését, hiszen legtöbbször nincs lehetőség a lombtrágya kezelések ismétlésére. Az így kijuttatott mennyiség azonban még egy jó közepes mennyiségű nitrogén fejtrágyázásnak is megfelel.

Kiemelt növények: szántóföldön az alacsony nitrogén ellátottságú kalászos állományokban, repcében tavaszi kezelésként. Kertészetekben a káposztafélék gyökeresedés utáni intenzív növekedésének ellátására. Gyümölcsösökben az erős termésű, terhelésű szezonban őszi kezelésként a terhelés miatt veszélyeztető téli fagy tűrésének javítására, a vesszők őszi tápanyagfeltöltésére.

 

Smaragd TNT Mg
Móraagro Kft

Smaragd TNT, tartós nitrogén lombtrágyák

A Smaragd TNT műtrágya család tagjai tartós hatású nitrogén lombtrágyák minden termesztett kertészeti és szántóföldi kultúrában. A lassított feltáródású nitrogén hatóanyag karbamid és karbamid-formaldehid, mely egyéb tápelemek kiegészítésével speciális, célirányos kezelésekre készül. Hatásuk hosszúsága 3-4 hét folyamatos nitrogén szolgáltatást jelent. Lombon nagyon gyorsan felvehető formával gyors és tartós nitrogén ellátást tesznek lehetővé nitrogén sokk kialakulásának kockázata nélkül. A Smaragd TNT kezelés azt jelenti, hogy a ritkább növényvédelmi kezeléseknél is hatékonyan megoldható a nitrogén kiegészítés és egy kezeléssel több, legalább kettő-háromnak a hatását kapjuk.

A karbamid hatóanyag specialitása, hogy igen magas, 5 %-os töménységben sem perzsel, ezért jelentős mennyiségű nitrogén kijuttatható kockázat nélkül egyéb lombtrágyákkal ellentétben.

Smaragd TNT Mg Mikro: magnéziummal és mikroelemekkel dúsított növekedést serkentő formula, mely  intenzív hajtás és termés  növekedés alatti összetett lombtrágyás ellátásra alkalmas 11 tápelemmel.

Smaragd TNT Mikro: teljes mikroelem sorral dúsított növekedést serkentő forma a mikroelem hiányok általános megelőzésére elsősorban az intenzív növekedés kezdeti időszakától.

Smaragd TNT Mg: magnéziummal, kénnel dúsított összetétel a fotoszintézis, kiemelten és közvetlenül a növekedés serkentésére, a növények sárgulásának megelőzésére és sárgulás kezelésére az intenzív hajtás és termés növekedés időszakában.