Smaragd TNT Mikro

Összetétel

Nitrogén (N)28%
Karbamid-nitrogén (UN)28%
Vas (Fe-EDTA)2300ppm
Mangán (Mn-EDTA)1200ppm
Cink (Zn-EDTA)300ppm
Réz (Cu-EDTA)200ppm
Molibdén (Mo)100ppm
Bór (B)600ppm

Besorolás

Színezöld
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Smaragd TNT Micro növekedés serkentésére és mikroelemek hiányának megelőzésére szolgáló tartós hatású lombtrágya. Perzselésmentes karbamid nitrogén hatóanyagának nagyobb része lassan aktivizálódik és folyamatos ellátást biztosít. A legnagyobb dózis esetén is kizárja a nitrogén sokk kialakulását. Az intenzív növekedés fázisában minden növénynél javasolható a teljes mikroelemes növekedés serkentésre.

 A tartós nitrogén alapú Smaragd TNT Micro karbamid és karbamid-formaldehid hatóanyagú mikroelemekkel dúsított és 3-4 hét hatástartamú új típusú lombtrágya. Új típusú hatóanyaga lehetővé teszi, hogy a szokásos lombtrágya adagoknál jóval magasabb mennyiséget juttassunk ki biztonságosan és ezzel több kezelésnyi időre kijuttatható a nitrogén hatóanyag.

Lombtrágyázás

A növényvédelemmel egy menetben nagy, akár 5 % feletti töménységgel is kijuttatható, jól keverhető lombtrágya. Szántóföldi növényekben 15-30 liter/ha, kertészeti kultúrákban javasolt dózisa 10-15 l ha lehet legfeljebb 5 %-os töménységgel. Ezzel ritkább növényvédelmi ciklusok esetén is biztonságos és egyenletes ellátást biztosít.

A felső dózisok esetén a kezelés jelentős , 100 kg/ha feletti nitrogén fejtrágyázásnak megfelelő ellátást jelent.

Kiemelt növények: minden szántóföldi és a teljes kertészeti kultúra sor az intenzív hajtás és termésnövekedési fázisban.

Smaragd TNT Mikro
Móraagro Kft

Smaragd TNT, tartós nitrogén lombtrágyák

A Smaragd TNT műtrágya család tagjai tartós hatású nitrogén lombtrágyák minden termesztett kertészeti és szántóföldi kultúrában. A lassított feltáródású nitrogén hatóanyag karbamid és karbamid-formaldehid, mely egyéb tápelemek kiegészítésével speciális, célirányos kezelésekre készül. Hatásuk hosszúsága 3-4 hét folyamatos nitrogén szolgáltatást jelent. Lombon nagyon gyorsan felvehető formával gyors és tartós nitrogén ellátást tesznek lehetővé nitrogén sokk kialakulásának kockázata nélkül. A Smaragd TNT kezelés azt jelenti, hogy a ritkább növényvédelmi kezeléseknél is hatékonyan megoldható a nitrogén kiegészítés és egy kezeléssel több, legalább kettő-háromnak a hatását kapjuk.

A karbamid hatóanyag specialitása, hogy igen magas, 5 %-os töménységben sem perzsel, ezért jelentős mennyiségű nitrogén kijuttatható kockázat nélkül egyéb lombtrágyákkal ellentétben.

Smaragd TNT Mg Mikro: magnéziummal és mikroelemekkel dúsított növekedést serkentő formula, mely  intenzív hajtás és termés  növekedés alatti összetett lombtrágyás ellátásra alkalmas 11 tápelemmel.

Smaragd TNT Mikro: teljes mikroelem sorral dúsított növekedést serkentő forma a mikroelem hiányok általános megelőzésére elsősorban az intenzív növekedés kezdeti időszakától.

Smaragd TNT Mg: magnéziummal, kénnel dúsított összetétel a fotoszintézis, kiemelten és közvetlenül a növekedés serkentésére, a növények sárgulásának megelőzésére és sárgulás kezelésére az intenzív hajtás és termés növekedés időszakában.