Mórasol 12-6-36+2MgO+ME

Összetétel

Nitrogén (N)12%
Nitrát (NO3)9,9%
Ammónium (NH4)2,1%
Foszfor (P2O5)6%
Kálium-oxid (K2O)36%
Magnézium-oxid (MgO)2%
Kén (SO3)6,8%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)250ppm
Cink (Zn-EDTA)125ppm
Réz (Cu-EDTA)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színerózsaszín
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Növekedés serkentő

A Mórasol 12-6-36 egy káliumtúlsúlyos nitrát nitrogénnel készülő tápoldatozó műtrágya. Teljes mikroelem sorral készül és javasolt a talajos, konténeres és hidrokultúrás, illetve káliumigényes kultúrák tápoldatozására a szükséges mono kiegészítéssel, valamint lombtrágyaként a termés minőségének javítására. Használható minden hidrokultúrában tápoldatozott zöldség és dísznövény, valamint konténeres és talajos paradicsom, dinnye, tojásgyümölcs, szamóca, stb. komplett ellátásának alapjaként.

Tápoldatozás

Talaj nélküli, vagy talajon történő komplett tápoldatozás alapanyagaként a recept szerint szükséges kalcium és egyéb tápelem kiegészítésével. Töménysége talajon általában 0,08-0,15 % között, hidrokultúrában pedig 0,1-0,2 % töménységgel használható.

Kiemelt növények: a komplett tápoldatozott ellátásban minden növényben javasoljuk, zöldség, gyümölcs, szőlő, faiskola, dísznövények egyaránt.

Lombtrágyázás

Összetétele miatt kiváló érésgyorsító, minőségjavító mikroelemes lombtrágya, különösen a folyamatosan érő kultúrákban, ahol a nagy terhelés miatt a mikroelem, nitrogén és egyéb tápelem ellátása is ugyanolyan fontos és azoknak is folyamatosnak kell lennie.

Kiemelt növények: minden káliumigényes kultúra, zöldségek közül paradicsom, pirosan betakarított paprikák, dinnye, burgonya, tárolási gyökérzöldségek, tojásgyümölcs, gyümölcsök közül alma, szamóca és minden más bogyós, faiskola, és szőlő.

Mórasol 12-6-36+2MgO+ME

Mórasol lombtrágya család

Komplex NPK lombtrágyák széles kelát mikroelem sorral. Az általános kondíciót javító lombtrágya kezelések alapanyagai, rendkívül magas hatóanyag és széles tápelem tartalommal. Összetételük a lombon leghatékonyabb tápelem formákat tartalmazza, melyek hatása gyors és összetett.

Növényvédő szerekkel jól keverhető, perzselési veszély nélkül kijuttatható lombtrágyák, melyek 2,5-5,0 kg/ha adaggal használhatók minden kertészeti és szántóföldi növényben.

Összetételeik a különböző fejlődési időszakokra és termesztési célokra kialakítottak. A javasolt kis adagokkal növényvédelemmel egy menetben kijuttatva rendkívül hatékonyak. Növényvédő szerekkel  történő keveréseknél mindég utoljára és feloldva, hígítva adjuk a permetléhez.

Mórasol öntözőműtrágya család

A Mórasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Mórasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono műtrágya kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.