Smaragd Turbó Zöldítő

Összetétel

Nitrogén (N)7%
Magnézium-oxid (MgO)10%

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Smaragd Turbó Zöldítő (korábban Zöld levél) az intenzív növekedés serkentésére, a sárgulás megelőzésére szolgáló magnéziumos lombtrágya. A szép zöld levél nem véletlen, hogy a termesztők, profi és a hobbi termesztő számára is az egészséges növény képét jelenti. A zöld növényben sok, a fotoszintézist végző zöld színtest van, a lombja szép eleven zöld, és ez a növény gyarapodásának, zavartalan élettani folyamatainak alapja.

Lombtrágyázás

Szántóföldi és kertészeti kultúrák sárgulás elleni kezelésének fontos lombtrágyája.

A fotoszintézis serkentésével a növény gyarapodását a legfontosabb ponton befolyásolja. A fotoszintézis intenzitása a tápanyag és vízforgalmat, a növény energia forgalmát és a növekedést, gyökér, hajtás és termését is, serkenti. Azaz a növény fejlődésének motorjára ha kedvezően.

A Zöld levél lombtrágya oldat magas magnézium tartalma hatékonyan segít a hiány megelőzésében, a fotoszintézist végző zöld színtestek képződésében. Nitrogén tartalma segíti a magnézium felvételé és mozgását, kedvezően hat a növekedésre.

Adagja általában 4-5 l/ha a növényvédelmi permetezéssel egy menetben kijuttatva. A sárgulás mértékétől függően célszerű a kezelést legalább egy-kétszer megismételni először 5 napra, majd 7-10 napra.

A Smaragd Turbó Zöldítő lombtrágya oldat adagolása részletesen

Kultúra

Hektár dózis

Dózis 10 l vízhez

Kijuttatás

Zöldségfélék

2-3 x 4-5 l/ha

50-100 ml

az intenzív növekedés alatt 10 naponként ismételve

Szántóföldi kultúrák

1-2 x 4-5 l/ha

50-100 ml

intenzív növekedés alatt

Gyümölcsösök

3 x 5 l/ha

50-80 ml

első levelek fejlődése, gyümölcsnövekedés, majd 4-6 héttel a betakarítás előtt

Szőlő

3 x 5 l/ha

40-70 ml

virágzás végén, kötődéskor, fürtzáródásakor, érés kezdetekor

Dísznövény

2-3x 4-5 l/ha

50-100 ml

intenzív növekedés alatt

 

Smaragd Turbó Zöldítő

Smaragd Turbó család

A Smaragd Turbó műtrágyák speciális összetételekkel rendelkező lombtrágya oldatok, melyeket célirányos kezelésekhez javasolunk. Némely formulázásánál  olyan fejlesztett és védett hatásfokozó adalékkal szerepel, ami a felvételt, mozgásukat hihetetlenül felgyorsítja a hagyományos lombtrágyákéhoz viszonyítva. Hatásuk éppen ezért sokkal jobb az átlagos mono illetve egyéb lombtrágya kezelésekénél.

A Smaragd Turbó (korábban  különböző néven) oldat lombtrágyák a növények élettani folyamatait befolyásoló célirányos kezelésekre, azonosított tápelem, főként mikroelem hiányok hatékony kezelésére és megelőzésére javasoltak.

A gyökeresedés serkentésére, kötődés javítására és kalcium pótlásra, növekedés serkentésére és sárgulás megelőzésére kezelésre, minőségjavításra szolgáló összetételekkel találhatók meg.

Kertészeti és szántóföldi növényekben egyaránt ajánljuk alkalmazásukat általában a növényvédelemmel egy menetben. A legjobb hatás eléréséghez 300 l/ha körüli lémennyiséget javasolunk, ami a lombtrágyázás hatékonysága miatt célszerű. Túl alacsony lé mennyiségnél a magas töménység a kicsapódás, valamint a perzselés veszélye is nagyobb, a gyors beszáradás miatt pedig a tápelemek felvétele lehet korlátozott.