Monokálium-foszfát (MKP)

Összetétel

Foszfor (P2O5)52%
Kálium-oxid (K2O)34%

Besorolás

A Monokáliumfoszfát, MKP, WS minőség kertészeti vízben maradék nélkül oldódó, foszfortúlsúlyos mono tápoldatozó műtrágya. Magas foszfor és klórmentes kálium tartalmú műtrágya, amit indító és starter trágyázásra is használhatunk, de általános a tápoldatozási programok foszfort szolgáltató alapanyagaként. Célirányos kezelésként a gyökeresedés serkentésére és a virágképződés segítésére, illetve a folyamatos foszfor ellátásra javasolt összetétel.

Tápoldatozás

A MKP tápoldatozásban kiegészítő  műtrágya a foszfor és klórmentes kálium pótlására. A tenyészidőben megfelelő foszfor igény pótlására a receptben a salétromsavas technológia szerint szükséges mennyiséggel kell alkalmazni. Felhasználható még a virágképződés és virágzás serkentésére, elsősorban zöldség és dísznövény termesztésben.

Adagja a tápoldat recept összeállítás függvényében alakul. A kimenő 1000 liter tápoldatban talajon mono receptben 100-120 g MKP van salétromsavas technológiában. Hidrokultúrában 1000 liter kimenő tápoldatban 170-220 g MKP kell salétromsavas technológiában

Kiemelt növények: Minden tápoldatozott kertészeti kultúrában, hajtatásban és szabadföldön is használható és javasolható starter kezelésre, illetve a megfelelő tápelem összetételek kialakításához.

Starter kiegészítésként önállóan is alkalmazható az ültetés alapos beöntözésével, vagy a gyökeresedés fázisában. Megfelelő indító, vagy alaptrágyázás után, illetve azok mellett javasoljuk szilárd kijuttatású technológiában.

 

Monokálium-foszfát (MKP)
Móraagro Kft

Csudakert műtrágya család

A lakó és munkahelyi környezetünket meghatározó kertek, parkok, virágágyások, pázsitok ellátását szolgáló tápanyagok.

Praktikus kis kiszerelésben szerezhetők be a professzionális tápanyagellátás termékei a hobbi területre is, biztonságos felhasználással, garantáltan jó hatással, eredményekkel. A különböző kezelési lehetőségekkel csupán egy kis odafigyeléssel minden felkészültség nélkül sikeres lehet a növények gazdája. Lehetővé teszik hogy a törődés meg is látsszon a környezetünkön!