Mórasol 15-30-15+ME

Összetétel

Nitrogén (N)15%
Nitrát (NO3)4,1%
Ammónium (NH4)8,9%
Karbamid-nitrogén (UN)2%
Foszfor (P2O5)30%
Kálium-oxid (K2O)15%
Kén (SO3)7,5%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)250ppm
Cink (Zn-EDTA)125ppm
Réz (Cu-EDTA)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színelila
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai célGyökeresedés serkentő

A Mórasol 15-30-15 egy foszfortúlsúlyos, komplett mikroelemes NPK komplett indító trágya, a gyökeresedés és virágzás serkentésére. A első ciklusként a palántanevelés végén a gyökérképződés serkentésére, a kiültetések alapos tápoldatos beöntözésére, majd a virágzás serkentésére használjuk a bimbófejlődéstől. 

Tápoldatozás

Az állomány gyökeresedésének, indulásának serkentésére a komplett ellátására szolgáló összetétellel, valamint a virágképződés serkentésére zöldség és dísznövényeknél. A kezelés az egyenletes állomány indulást, a dinamikus kezdeti fejlődést szolgálja.

Gyökérvesztés kezelésére szolgáló Smaragd Extra Zn/Mn gyökérregeneráló kezelések után feltétlenül javasolt az alkalmazása legalább 1-2 alkalommal.

Kiemelt növények: minden kultúra indításánál egyetemesen javasolható, de hajtatott zöldség és dísznövények, intenzív szabadföldi zöldségnövények, kiemelten a palántázottak,valamint intenzív ültetvények és faiskolák esetében feltétlenül célszerű még megfelelő alaptrágyázás esetén célirányos kezelésként elvégezni a tápoldatos indítást.

Mórasol 15-30-15+ME

Csudakert műtrágya család

A lakó és munkahelyi környezetünket meghatározó kertek, parkok, virágágyások, pázsitok ellátását szolgáló tápanyagok.

Praktikus kis kiszerelésben szerezhetők be a professzionális tápanyagellátás termékei a hobbi területre is, biztonságos felhasználással, garantáltan jó hatással, eredményekkel. A különböző kezelési lehetőségekkel csupán egy kis odafigyeléssel minden felkészültség nélkül sikeres lehet a növények gazdája. Lehetővé teszik hogy a törődés meg is látsszon a környezetünkön!

Mórasol öntözőműtrágya család

A Mórasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Mórasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono műtrágya kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.