Mórasol 3-5-40

Összetétel

Nitrogén (N)3%
Ammónium (NH4)3%
Foszfor (P2O5)5%
Kálium-oxid (K2O)40%
Kén (SO3)43%

Besorolás

Színenarancssárga
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai célÉrésgyorsító és minőség javító

A Rosasol 3-5-40 egy klórmentes kálium túlsúlyos érésgyorsító, káliumpótló NPK öntözőműtrágya. Komplett tápoldatozás alapja is lehet a tenyészidő második felében és lombtrágyaként is kiemelten javasolt a minőségi paraméterek javítására, az érés gyorsítására az éréskezdettől, vagy akár a betakarítás alatt is bármely kertészeti kultúrában. Az érésgyorsításban élettanilag hatékony de kíméletes hatású, használata semmilyen felvásárlói, vagy feldolgozói korlátozás alá nem esik. Kiemelhető felhasználási területe a vegetatív túlsúly kezelése minden kultúrában, de leggyakrabban, oltott dinnye, paprikában, paradicsomban. 

Tápoldatozás

Elsősorban a tenyészidő második felének, végének minőségjavító érésgyorsító kezeléseinek tápanyaga. Évelő növények télállóságának javítására is kiemelten javasolt és kiválóan alkalmas. A növekedés lassításával az érés ütemét természetes úton gyorsítja, a javasolt technológiával garantáltan nem okoz kényszerérést, azzal járó minőségromlást.

Vegetatív túlsúly kezelésére csökkentett vízadaggal, visszafogott öntözés mellett 1-2-szer 25-30 kg/ha tápoldatozást javasolunk rövid idős ismétléssel, hogy a talaj EC átmenetileg a lehetőség szerint minél jobban megemelkedjen.

Kiemelt növények: minden tárolási és ipari feldolgozású kertészeti növény záró kezeléseiként, mint burgonya, fűszerpaprika, étkezési paradicsom, ipari paradicsom, sárgarépa, zeller, retekfélék, alma, meggy, bogyósok, stb. Téli felkészítésre, télállóság javítására, vesszőbeérés javítására faiskolában, díszfáknál, díszcserjékben.

Lombtrágyázás

A káliumigényes növények érését megelőző és akár szedés alatti minőségjavító érésgyorsító kezeléseire is javasoljuk. A lombtrágyázás általános töménysége 0,8-1,0 %, de a tenyészidő végén, például fagyveszély miatti záró érésgyorsításra ennél jóval magasabb 3-5 % töménység is használható. A tápoldatos felhasználásnál sorolt növényekben általános minőségjavításra javasolt.

Kiemelt növények: a káliumigényes zöldségfélék, mint burgonya, fűszerpaprika, étkezési paradicsom, ipari paradicsom, sárgarépa, zeller, retekfélék, gyümölcsök, mint alma, meggy, bogyósok és szőlő, stb. Ugyancsak minőségjavító kezelésekre, vesszőérés javítására a faiskolák, díszfaiskolák és szőlőiskolákban.

Mórasol 3-5-40

Mórasol öntözőműtrágya család

A Mórasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Mórasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono műtrágya kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.