Görögdinnye Scorpio kezelése, 2013

Felhasznált termékek: Smaragd Turbó Scorpio
1. kép: A kezeletlen kontrol Odyssey 07. 20-án
2. kép: Scorpio kezelés után 07. 20-án
3. kép: Papp Gábor a kezelt állományban
4. kép
5. kép

Papp Gábor Zákányszéken termel dinnyét. A görögdinnye egy részét és a sárgadinnyét a terméskötődés és a minőség javítására Scorpio lombtrágyával kezelte június végén. A terméskötődés a július 20-án készült képek tanúsága szerint nem rossz. Az ágyás egy folyóméterén rendesen 6-8 termés is található.

A Scorpio bór-molibdén speciális lombtrágya elsősorban nem kötődésjavító, hanem serkentő élettani hatású. A bór és molibdén hatóanyag együtets hatása, a szinergizmus a Scorpio kezelés lényege, mely a szénhidrát képződésben meghatározó. Az intenzívebb szénhidrát képződés számos kedvező hatása érvényesül együttesen. A hatás a termés képződése, fejlődése során a termés mennyiségére, méretére és minőségére igazán kedvezően és erősen hat. Mefelelő tápanyagellátás, öntözés mellett a kötődés is folyamatos marad, ami a terméstöbblet és a termés jobb minőségének, beltartalmának is biztosítéka.

További Referenciák

Növényvédelmi Technológiák

Feltöltés alatt!

© A képek szerzői jogvédelem alatt állnak. A képek egészben vagy részben nyilvános rendezvényeken, előadásokon felhasználni a tulajdonos előzetes írásos engedélye nélkül Tilos!