Bemutatkozás

A Kertészek kis/nagy Áruháza Kft 2002-ben alakult Magyarország zöldségtermesztésben jelentős vidékén a Szeged melletti Mórahalmon. Fő kertészeti növények a környéken a burgonya, sárgarépa, petrezselyem, saláta, karalábé, hónapos retek, de ez természetesen évenként is változó faj és fajta összetételt mutat.

A Kft eredményes működésén felbuzdulva 2005-ben újabb üzletet nyitott először Kisteleken, majd 2006-ban Zákányszéken. Mindhárom bolt azóta is folyamatosan üzemel, de természetesen a kertészek, gazdák helyzetét a boltok is megérzik. A tulajdonosi körben kertész mérnök és növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási mérnök is van, valamint a szakmai munkát 2009 szeptemberétől a cégcsoportnál dolgozó Horinka Tamás szakmai vezető is segíti.

Mindhárom boltunkban felkészült eladók segítik vásárlóinkat a szakszerű növényvédelmi, tápanyag utánpótlási, öntözési, és vetőmag fajtaválasztási döntéseik meghozatalában. Előzetes egyeztetés esetén pedig a szakterületen legjobban felkészült felsőfokú végzettségű munkatársunk segít az adott probléma megoldásában, vagy megalapozott döntéshozásban, tervezésben. A szakmai gárda elkötelezett a magyarországi kertészek szakmai felkészültségének javításában is, ezért 2007-ben a Kft gondozásában Horinka Tamás – Knipf Róbert Zöldségnövények hiánybetegsége…, 2010-ben Horinka Tamás Kertészeti növények komplett tápanyagellátása című hiánypótló szakkönyvekkel segíti munkájukat. 2004-től jelentetjük meg a Homoki Gazda ingyenes információs és újabban közéleti szakmai újságot, mely a térség 30 000 ezer háztartásába jut el. Az újságban a növényvédelmi, tápanyag gazdálkodási cégek képviselői, az adott növényvédő szer, műtrágya legjobb ismerője ad tájékoztatást az érdeklődőknek. A www.homokigazda.com oldalon az újság megjelenése pillanatától minden egyes lapszám, minden egyes oldalára rákereshetnek az érdeklődők.

2010-től a honlap megújult arculatával és a web áruház beindításával kívánja az Önök munkáját tovább segíteni, de természetesen a személyes találkozások, beszélgetések, szaktanács adások továbbra is fontos szerepet játszanak a kertészekkel történő kapcsolattartásban.

Knipf Róbert (tulajdonos és ügyvezető)
Knipf Róbert aláírása

Kertészeti Növények Komplett Tápanyagellátása
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv
Rosier műtrágya családok
Fosfitex