Mórasol 15-5-30+ME

Összetétel

Nitrogén (N)15%
Nitrát (NO3)1,4%
Ammónium (NH4)2,1%
Karbamid-nitrogén (UN)11,5%
Foszfor (P2O5)5%
Kálium-oxid (K2O)30%
Kén (SO3)25,8%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)250ppm
Cink (Zn-EDTA)125ppm
Réz (Cu-EDTA)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színekék
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Növekedés serkentő

A Mórasol 15-5-30 egy káliumigényes kertészeti kultúrák tápoldatozására, illetve a tenyészidő második felének minőségjavító, színjavító tápoldatozása szolgáló mikroelemes NPK öntözőműtrágya. Komplett ellátás alapjaként is használható megfelelő kalcium kiegészítéssel a kisebb foszforigényű időszakban, de kiváló kiegészítő összetétel a már említett minőségjavításra, érésgyorsításra. Adagja komplett és kiegészítő tápoldatozás esetén 0,08-0,12 %.

Tápoldatozás

Kiemelt növények: a káliumigényes kultúrák, ahol a megfelelő kálium ellátás alapvető minőséget meghatározó, mint paradicsom, dinnye, retek, gyökérzöldségek, kiemelten a tárolási sárgarépa és zeller, burgonya, tojásgyümölcs, szamóca és egyéb bogyósok, kápia és pritamin paprika, hajtatott fűszerpaprika, szőlő, alma, díszfák és díszcserjék, stb.

Mórasol 15-5-30+ME

Mórasol öntözőműtrágya család

A Mórasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Mórasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono műtrágya kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.