Hajtatott paprika Scorpio kezelése

Felhasznált termékek: Smaragd Turbó Scorpio
1. kép
2. kép
3. kép
4. kép

Vass Róbert röszkei termelő hosszú kultúrás hajtatott paprikát kezelt 2012-ben a nyár folyamán a kötések csökkenése miatt. A kánikulában az állomány nem fejlődött probléma mentesen. Akomplett Rosasol tápoldatozás mellet is kicsit világosodtak a növények és a kötések száma erősen csökkent a nyár közepére. Vass Róbert megoldást keresett a problémára.

Scorpio lombtrágyázást a növényvédelmi permetezésekkel egy menetben alkalmazta augusztusban. Párhuzamosan a tápanyag mennyiséget is kissé növelni kellett. A paprika alap kondíciója megfelelő volt és a kötés folyamatosan javult. A fényképek szeptember közepén készültek. Jól látható különböző töveken, hogy a berakódás mennyisége és a bogyóméret is nagyon jó lett. A szedési átlag többszöröse lett a kritikus nyári időszakéhoz viszonyítva.

A Scorpio a bór és molibdén tartalommal a kötődést javítja, valamint a szénhidrát képződést serkenti, ami a termés darabszámával és jobb paramétereivel is javítja a hozamot. A kötődés javítását meghatározó magképződést a széttört termés kocsánykoronáján sűrűn berakódó magok mutatják. Az egészségesebb virágképződés, a jobb kötődés után a magok száma és fejlettsége sokkal jobb és ezzel egyenes arányban a bogyó falvastagsága is erősebb.

További Referenciák

Növényvédelmi Technológiák

Feltöltés alatt!

© A képek szerzői jogvédelem alatt állnak. A képek egészben vagy részben nyilvános rendezvényeken, előadásokon felhasználni a tulajdonos előzetes írásos engedélye nélkül Tilos!